fredag 4 mars 2016

Ungdomar i huset

Det har varit så tyst och stilla här i veckan. Jag har knepat och knåpat med diverse saker i lugn och ro. Arbetslös men inte sysslolös!

Så smäller det till och blir fredag. Väcks kl. 04:30 av telefonen. Har det hänt nåt? Nej då, det har bara kommit snö och gubben har snöjour. Han upp och iväg.  Glömmer ställa av sin väckarklocka så den väcker mig 06:00. Lika bra att gå upp och så sakteliga få iväg ungarna till skolan. Phu, lite andrum. Passar på att mocka åt hästarna, tvätta kläder och städa nedervåningen innan jag ska iväg på anställningsintervju.

Eftermiddagen kommer och ungdomarna dräller in. Ett mjölkglas välter, kaffe spills  på golvet, ett glas lättdryck sveps omkull. Det pratas och skrattas. Ett fasligt liv och rörelse helt plötsligt! Huset ser inte längre nystädat ut!

Snart är det dags att förbereda kvällsmaten . Det blir tacos. Oftast brukar du unga vara med och hjälpa till. Vi pratar,  retas och skrattar. Det brukar spillas gräddfil och cola. Det brukar vara en rätt mysig stund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar